Niessink & Partners Agro Actualiteiten 217

Met de Agro Actualiteiten digitale nieuwsbrief van Niessink & Partners Accountants en Adviseurs blijft u op de hoogte van de meest recente informatie op het gebied van Wet- en Regelgeving, Subsidies en steunmaatregelen, Economie en marktordening en Fiscale zaken.

Derogatie 2022: uiterlijk 13 december aanmelden

U kunt t/m 13 december derogatie aanvragen. U vraagt de derogatievergunning aan bij RVO. De derogatievoorwaarden voor 2022 zijn gelijk aan de voorwaarden van 2021. Na de aanvraag moet u niet vergeten om de legeskosten tijdig te betalen.

Vergunning aanvragen
De derogatievergunning kunt u t/m 13 december aanvragen op de site van RVO. U kunt de aanvraag net als andere jaren alleen digitaal doen. Na uw aanvraag moet u de legeskosten van € 50 voor de vergunning voldoen.

Derogatie voorwaarden
Naast het tijdig aanvragen van de vergunning moet u zich houden aan de derogatievoorwaarden. Deze zijn gelijk aan 2021. Concreet betekend dit dat u in 2022 minimaal 80% grasland moet hebben gehad en geen fosfaatkunstmest mag hebben gebruikt. Daarnaast moet u (alsnog) zorgen voor geldige grondmonsters en een bemestingsplan.